Zabranjena pozorišna oprema

13:05 14. 05. 2024. FoNet | Miloš Janković

BEOGRAD - Kancelarija za Kosovo i Metohiju saopštila je da su prištinske vlasti danas zabranile da pozorišna oprema neophodna za izvođenje predstave “Knjiga o Milutinu” Zvezdara Teatra bude prevezena na Kosovo, čime je onemogućeno da ta predstava, u kojoj glumi Nenad Jezdić, bude izvedena u Kosovskoj Mitrovici i Leposaviću.

Kako se navodi u saopštenju, Jezdić je večeras trebalo da izvede 202. put predstavu “Knjiga o Milutinu”, u Kulturnom centru u Kosovskoj Mitrovici, a sutra uveče u Leposaviću, međutim, oprema i njegovi saradnici zaustavljeni su na administrativnom prelazu Jarinju, iako su imali svu neophodnu prateću dokumentaciju i specifikaciju opreme.

"Posle zabrane patrijarhu Porfiriju da poseti svoju duhovnu kuću, Pećku Patrijaršiju, zabrane i ukidanja upotrebe srpskog dinara na KiM, Kurti sada želi da Srbima ukine i kulturne događaje i time praktično ukine život Srbima na Kosovu u Metohiju, kao što je u više navrata branio i ukidao sportske događaje, skidao srpsku trobojku, branio vakcinaciju i stopirao dopremanje srpske robe u pokrajinu", navode iz Kancelarije. (kraj) mjj/dj

Share: