Ishrana tokom jeseni

15:55 22. 09. 2025. FoNet | Milena Vlajić

BEOGRAD - Institut za javno zdravlje "Milan Jovanović Batut" danas je građanima savetovao da tokom jeseni vode računa o uravnoteženoj ishrani, koriste sezonsko voće i povrće i umereno vežbaju kako bi očuvali energiju i imunitet i sprečili povećanje telesne mase.

Jesen nudi dosta raznovrsnog povrća i voća koje može doprineti pravilnoj i uravnoteženoj ishrani - bundeva, prokelj, kelj, spanać, cvekla, grožđe, jabuke, svu su to namirnice bogate vitaminima, mineralima, vlaknima i antioksidansima i pomažu očuvanju zdravlja, naveo je Institut.

Kombinacijom povrća ili povrća i voća mogu da se dobiju raznovrsne salate koje bi trebalo da budu sastavni deo obroka. Pored salata, za jedan obrok mogu da se uvedu supe i čorbe od sezonskog povrća, sa ili bez dodatog mesa. (kraj) vbr/mv/dj

Share: