Digitalno buđenje

15:29 24. 09. 2020. FoNet

BEOGRAD - Okolnosti koje je doneo korona virus, prisilile su nas da se oslonimo na tehnologiju kako bismo mogli da ostanemo povezani, ali u širem smislu, ona je delovala kao katalizator koji je gurnuo mnoga preduzeća na put digitalne transformacije, izjavio je za biznis magazin Forbs vlasnik i predsednik kompanije Comtrade Group Veselin Jevrosimović.

 
 
Prema njegovom mišljenju, situacija je stvorila jedinstvenu priliku za prilagođavanje i produktivniji i efikasniji rad u kriznim vremenima.

Takođe, otvorila je povod za diskusiju širom sveta o tome kako možemo da stvorimo novo radno okruženje, korisno za kompanije, zaposlene i društvo podjednako, ocenio je Jevrosimović.

Iako živimo u ovoj "novoj normalnosti" više od pola godine, ima još mnogo stvari koje treba rešiti, napomenuo je on i upitao "šta će kompanije morati da učine da bi se prilagodile novom radnom okruženju, ako pretpostavimo da će to raditi dugoročno?"

Pošto je nabrojao šest promena, za koje smatra da će biti neophodne, Jevrosimović je pozvao na "digitalno buđenje" i predvideo još važniju ulogu IT sektora u budućnosti.

Kako je objasnio, kompanije će se u velikoj meri oslanjati na tehnologiju da bi stvorile agilnije radno okruženje, kao jedan od imperativa rada u budućnosti.

Čak i nakon što se pandemija završi, mnoge navike koje sada stvaramo su tu da ostanu, smatra Jevrosimović, uveren da je mogućnost produktivnog rada od kuće sigurno jedna od njih.

On je istakao da su dalji razvoj IT sektora i rast digitalne ekonomije ključ uspešne budućnosti svih preduzeća, kao i svetske ekonomije u celini i obrnuto.

Praćenjem globalnih trendova možemo preciznije predvideti budućnost modernog poslovanja koje stvara plodno ekonomsko okruženje za ostatak 21. veka, zaključio je Jevrosimović. (kraj) def

Share: