Donacija Zaječaru

16:59 29. 04. 2024. FoNet | DEP

ZAJEČAR - У Зајечару, граду са богатом историјом и огромним потенцијалом за развој, најмлађе генерације ће сада имати прилику да истражују свет програмирања забавним и иновативним начином, захваљујући донацији Фондације Браћа Карић.

Фондација Браћа Карић, која већ дуго година помаже и подржава образовне институције и технолошке иницијативе, обезбедила је два најмодернија интерактивна телевизора, који ће омогућити малишанима да се упознају са основама програмирања.

Овај иновативни приступ образовању омогућава деци да на интерактиван начин уче основе програмирања кроз игру и забаву. Кроз различите образовне игре и апликације, деца ће имати прилику да развијају логичко размишљање, креативност и тимски рад.

Интерактивни телевизори представљају инструменте који ће малишанима омогућити да стварају, експериментишу и уче на нове начине, подстичући их да постану активни учесници у свом образовању.

Овај корак напред у образовном систему Зајечара представља значајан допринос јачању будућих генерација са вештинама које су неопходне у дигиталном добу.

Овај вид технолошке подршке деци има потенцијал да унапреди приступ образовању, ширећи могућности за учење и развој вештина целе заједнице.

Фондација Браћа Карић наставља да се ангажује у својој мисији подршке образовању, омогућавајући деци да направе прве кораке у свету програмирања и стекну вештине које ће им отворити врата ка успешној будућности.

Ова важна иницијатива није само инвестиција у децу Зајечара, већ је инвестиција у будућност целе Србије, како би могли да будемо у току са четвртом технолошком револуцијом која мења свет из часа у час.

 

Ова донација настала је као резултат потписаног споразума између Фондације Браћа Карић и Народног позоришта у Зајечару. Један CLEVERTOUCH интерактивни телевизор дониран је Основној школи ,,Љубица Радосављевић – Нада'', а други је дониран зајечарском Народном позоришту. Ова донација додатно ће обогатити понуду Народног позоришта, које је својеврсни бисер културне сцене тимочког краја. (kraj)bdr

Share: