Kriminalci vitlaju Srbijom

13:12 27. 12. 2020. FoNet | Ivana Šanjević

BEOGRAD - Predsednik Narodne stranke (NS) Vuk Jeremić izjavio je u Novom Pazaru da mladi i radno sposobni odlaze iz Sandžaka u inostranstvo zbog partijskog monopola nad životom, u kojem je članstvo u jednoj od tri bošnjačke stranke ili Srpskoj naprednoj stranci uslov za normalan život, "a Žandarmerijom se nezgrapno rešava problem kriminala u Novom Pazaru".

"Zato iz Sandžaka u Austriju, Švajcarsku i Nemačku neprekidno odlaze autobusi puni ljudi koji se tamo neće zaposliti jer su bliski nekoj stranci, već zato što nešto umeju da rade", rekao je Jeremić za TVi Sandžak, a prenosi NS.

Jeremić smatra da vlast nezgrapno rešava problem organizovanog kriminala u Novom Pazaru, "jer Žandarmerija zaustavlja i pretresa obične građane, a ne hapsi kriminalce.

"Danas su kriminalci na slobodi - ne da slobodno šetaju, već slobodno vitlaju Srbijom. Oni su u bliskim odnosima s vladajućom strankom i vrhom režima i sprovode teror i u privredi i u svim drugim oblastima života, što tera ljude da odu iz Srbije", upozorava Vuk Jeremić. (kraj) sv/ivt/nm

Share: