Ne zaboravite žrtve holokausta

22:53 09. 05. 2024. FoNet | Vesna Milosavljević

BEOGRAD - Predsednik Privremenog organa Grada Beograda Aleksandar Šapić izjavio je večeras na svečanoj akademiji povodom Dana sećanja na žrtve Holokausta da se zločini na Starom sajmištu ne smeju nikada zaboraviti, niti se sme dozvoliti da se ponove ni nad jednim narodom.

Obraćajući se prisutnima na svečanoj akademiji u objektu „Centralna kula” Memorijalnog centra "Staro sajmište”, Šapić je rekao da su "srpski narod, Grad Beograd i Beograđani kroz čitavu svoju istoriju patili i stradali", ali su se uvek trudili da budu širokogrudi i da pomognuo kome god su mogli i koliko je to bilo u njihovoj moći, preneo je Beoinfo.

"Čuli smo ovde da je jedan deo pripadnika jevrejskog naroda uspeo da preživi te strašne zločine zahvaljujući upravo srpskom narodu koji ih je sakrivao i na taj način spasio sigurne smrti", rekao je Šapić i dodao da je u ovim teškim vremenima u kojima se danas nalazi čitav svet potrebno negovati istoriju sećanja i dobre odnose koje imaju jevrejski i srpski narod. (kraj) vem/mk

Share: