Podrška zbog stabilnosti

15:51 10. 05. 2024. FoNet | Leposava Čolić

BEOGRAD - Šef poslaničke grupe "Aleksandar Vučić - Srbija ne sme da stane" Milenko Jovanov ocenio je danas da su izmene Zakona o jedinstvenom biračkom spisku, koje je predložio deo opozicije, nepotrebne, da su predložene na neodgovoran način, ali da će ta poslanička grupa glasati za predloženo zakonsko rešenje zbog "stabilnosti zemlje".

"Pokazala se potpuna neodgovornost opozicionih stranaka prema građanima Srbije gde njih apsolutno ne zanima da li će i na koji način izazvati probleme u funkcionisanju građana, nego, kako su rekli na konsultacijama, imaju svoje strahove kojima se vode i rukovode i zbog tih strahova mi danas imamo ovu sednicu", rekao je Jovanov na konferenciji za novinare u Skupštini Srbije.

On je rekao da je vlast svesna da će predloženo zakonsko rešenje "dovesti do toga da se jednom broju građana oteža ostvarivanje njihovog prava na glasanje, a da će jednom delu građana faktički biti onemogućeno da glasaju, da će ovo izazvati veliku konfuziju kod jednog dela glasača". (kraj) vbr/lč/dj

Share: