Stefanović osudio Marića

17:32 22. 01. 2022. | Davor Lukač

BEOGRAD - Ministar odbrane Nebojša Stefanović osudio je tvrdnje glavnog urednika Televizije Hepi Milomira Marića izrečene 20. januara da su oficiri "primitivni ljudi", da "u vojsku idu najgluplji" i "ko nije ni za šta ide u vojsku", ocenjujući da su to neoprostive uvrede za oficirsku i vojničku čast.

"Na žalost, tek danas sam saznao da je Marić, na televiziji s nacionalnom frekvencijom, najgrublje vređao oficire, vojnike i vojni poziv uopšte. Nedopustivo je da bilo ko vređa i nipodaštava naše vojnike i starešine, velike ljude i patriote, koji su davali i svoje živote kada je to bilo potrebno za odbranu otadžbine", istakao je Stefanović.

U saopštenju, podseća Marića na heroje s Košara, na Milana Tepića i Stojadina Mirkovića, na Milenka Pavlovića, na hiljade drugih vojnika, podoficira i oficira, ali i na njihove porodice koje je uvredio tim gestom.

"Ovi ljudi su dali za Srbiju najvrednije što su imali - svoje živote, a od Srbije nisu tražili ništa zauzvrat", poručio je ministar Stefanović Milomiru Mariću. (kraj) vbr/dal/nm

 
Share: