Ništa još nije gotovo

18:22 22. 01. 2022. FoNet | Vera Barišić

LOZNICA - U Loznici je održan protest građana i ekoloških aktivista, na kojem je poručeno da je ukidanje Prostornog plana za projekat Rio Tinto mali korak i da neće odustati od borbe dok ne budu potpuno sigurni da su odbranili svoju zemlju.

Organizatori su rekli da je povod za skup zahvalnost svima onima koji su prethodnih meseci podržali meštane Gornjih Nedeljica u borbi protiv eksploatacije jadarita u tom kraju.

Marijana Petković iz Udruženja "Ne damo Jadar" rekla je da su ljudi iz Jadra odlučili da ne ćute i da se na taj način brane. "Povlačenje Uredbe je mali korak, nema potrebe da sumnjate u nas, mi nećemo stati sve dok poslednje posečeno drvo ne bude zasađeno, svaka njiva mora biti obnovljena i da više nikome ne padne na pamet rudnik", rekla je Petković i dodala da za meštane Cer nema cenu.

Advokat Dule Filipović istakao je da ovo nije kraj i da ima još mnogo posla, dodavši da će u ponedeljak biti sastanak u Vladi Srbije i da će premijerki predočiti Predlog zakona o zabrani eksploatacije i istraživanja litijuma i bora. (kraj) vbr/nm

Share: