Crkva se ne meša

21:51 28. 01. 2022. FoNet | Bojan Bednar

BEOGRAD - Patrijarh Porfirije izjavio je da je jedini mogući stav da se Crkva ni na koji način ne upliće u stranačka nadmetanja u Crnoj Gori, već da svoju brigu i molitve upućuje Spasitelju za dobro, mir i napredak svih građana te države.

Patrijarh je ovih dana razgovarao s potpredsednikom Vlade Crne Gore Dritanom Abazovićem, ministrom prosvete, kulture, nauke i sporta Vesnom Bratić, predsednikom Socijalističke narodne partije Vladimirom Jokovićem, vođama Demokratskog fronta Nebojšom Medojevićem, Andrijom Mandićem i Milanom Kneževićem, ministrom poljoprivrede Aleksandrom Stijovićem i s donedavnim ministrom pravde Vladimirom Leposavićem.

"Oni su se posebno interesovali za potpisivanje Temeljnog ugovora između SPC i Crne Gore, a patrijarh je obradovan činjenicom da svi njegovi sagovornici razumeju da je pitanje ravnopravnosti crkava i verskih zajednica civilizacijskog i demokratskog karaktera, i siguran je da će Temeljni ugovor biti potpisan čim se normalizuju političke prilike u Crnoj Gori", saopštava SPC. (kraj) is/bdb/nm

Share: