Poklonjeno 15 saniteta

16:08 01. 02. 2023. FoNet | Katarina Tomović

BEOGRAD - Direktorima zdravstvenih ustanova iz Srbije danas je na korišćenje predato 15 sanitetskih vozila, poklon Ujedinjenih Arapskih Emirata (UAE), a ključeve su predstavnicima bolnica i domova zdravlja uručili direktorka Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje Sanja Radojević Škodrić i ambasador UAE u Srbiji Mubarak Said Al Dahari.

Vozila su kompletno opremljena neophodnom medicinskom opremom i sadrže, između ostalog, transportni ležaj, monitor za praćenje vitalnih funkcija, boce i maske za kiseonik, defibrilator, sistem za infuziju i radio-stanicu u kabini, saopštio je danas Republički fond za zdravstveno osiguranje (RFZO).

Al Dahari je rekao da je ta donacija samo proizvod visokog nivoa bilateralnih odnosa i uspešne saradnje između Srbije i UAE.

Istakao je da se pomoć koju pružaju UAE ne vezuje ni za političku orijentaciju, niti za versku i rasnu pripadnost zemalja korisnica, već da je vođena isključivo humanitarnim aspektom koji se ogleda u ljudskoj potrebi da se narodi međusobno vezuju. (kraj) vip/kt/dpv

Share: