Vučićeve neistine

09:03 06. 02. 2023. FoNet | Davor Lukač

BEOGRAD - Prorektor Univerziteta u Beogradu Ratko Ristić zatražio je danas od predsednika Srbije Aleksandra Vučića da njegovo ime više ne pominje uz neistine koje je izgovorio tokom zasedanja Skupštine u petak, da je bio u revizionoj komisiji i za svaku mini hidroelektranu (MHE) uzimao pare.

Vučić je rekao i da je Ristić kada je "ponestalo para i kako su hteli nekog drugog da stave", onda bio protiv hidroelektrana i veliki borac", a bivši dekan Šumarskog fakulteta mu je u otvorenom pismu poručio da dobro razmisli šta je "pristojno" u njegovoj izjavi, u skladu sa činjenicom da je predsednik države i da građani očekuju verodostojnost, pravdoljubivost i dobru nameru u svakoj reči koju izgovori.

Primetio sam da ste veoma osetljivi kada su članovi vaše porodice izloženi bilo kojoj formi medijske agresije. Šta mislite kako su se osećala moja deca dok su na društvenim mrežama čitala kako je predsednik Vučić prozvao prorektora Ristića? Deca, starosti 14 i 13 godina, pitala su: tata zašto se on bavi tobom, zar je to posao predsednika, ukazao je Ristić. (kraj) vbr/dal/dj

Share: