Ovacije za "Tomu"

23:21 20. 08. 2021. FoNet | Anđelija Stojković

SARAJEVO - Ekipa filma "Toma" prošetala je crvenim tepihom Sarajevo film festivala, na kojem je večeras premijerno prikazano filmsko ostvarenje posvećeno legendarnom pevaču Tomi Zdravkoviću.

Karte za film su rasprodate, a ispred ulaza ljudi su čekali u dugačkom redu.

Na crvenom tepihu bio je reditelj filma i glumac Dragan Bjelogrlić, kao i glumac koji tumači glavnu ulogu Milan Marić, glumica Tamara Dragičević, koja tumači ulogu Silvane Armenulić, i glumac Petar Benčina.

Reditelj Dragan Bjelogrlić rekao je da je navikao da u Sarajevu bude dočekan raširenih ruku, a da on dođe otvorenog srca, dodavši da je filmom želeo da dočara epohu.

Marić je rekao da je inspirativno raditi sa glumicom kao što je Tamara Dragičević koju je nazvao fenomenalnom i talentovanom glumicom kojoj veruje.

Dragičević smatra da je film poseban i da predstavlja priču i prijateljstvu, ljubavi i životu jednog neverovatnog čoveka.

"Ima delova u filmu koje sam ja otpevala, ali nismo smeli i hteli da se opustimo da to bude sve vreme", kazala je Dragičević.

Govoreći o atmosferi sa snimanja, glumica koja igra prvu ženu Tome Zdravkovića, Milena Radulović rekla je da nikada nije bila bolja atmosfera.

"Nikad bolja atmosfera, terapija smehom, kad sam završila snimanje osećala sam se kao da sam stigla sa putovanja", rekla je Radulović, koja je medije pre izjave pitala iz kojih su redakcija i odbila da odgovara na pitanja pojedinih novinara.

Glumac koji igra doktora u filmu, Petar Benčina istakao je da su i glumci u pojedinim delovima plakali.

Izvršni producent filma "Toma" Vladimir Lisinac rekao je da su želeli da naprave dobar, lep i pošten film, uz napomenu da je film biografski i da nema mnogi takvih u regionu.

Scenografkinja Jelena Sopić rekla je da su pokušali da dočaraju Jugoslaviju od 1950-ih do 1990-ih godina kroz kafane, stanove, ulice, planine i more i poručila da "mladi treba da vide taj život kako smo ga mi doživeli".

Projekcijom filma "Toma" zatvoren je 27. Sarajevo film festival. (kraj) zvs/vbr/and

Share: