"Ovoliko sigurno znam"

13:34 18. 01. 2022. FoNet

BEOGRAD - Dokumentarac „This Much I Know to Be True“ (Ovoliko sigurno znam), prikazaje kreativno partnerstvo Nika Kejva sa Vorenom Elisom, dugogodišnjim saradnikom i članom benda The Bad Seeds, najavio je danas Hedlajner ovogodišnjeg EXIT festivala Nik Kejv

Kejv je na svom Instagram profilu napisao da novi dokumentarac beleži njihov izuzetan odnos dok „oživljavaju pesme sa albuma Ghosteen i Carnage“.

Reditelj dokumentarca je Endrju Dominik, a emitovanje je najavljeno za kasnije tokom godine. Portal Deadline piše da je dokumentarni film sniman u Londonu i Brajtonu 2021, te da će predstavljati svojevrstan nastavak prethodnog „One More Time with Feeling“ (Još jednom s osećajem), čija je tema bila nastanak albuma „Skeleton Tree“.

Reditelj je sa Kejvom i Ellisom sarađivao i na vestern drami „The Assassination Of Jesse James by the Coward Robert Ford“ (Kukavičko ubistvo Džesija Džejmsa) iz 2007. godine, kao i na nadolazećem biografskom filmu o Marilyn Monroe „Blonde“ (Plavuša).

Početkom 2021. godine Cave i Ellis objavili su zajednički album „Carnage“, koji se sastoji od osam pesama, a dvojica muzičara su ih napisali i snimili tokom karantina. To je bio prvi projekat koji su objavili kao duo, iako već skoro 30 godina sarađuju, kako u grupi Bad Seeds, tako i na soundtrack projektima. Album „Ghosteen“ je bio 17. studijski album Cavea i benda The Bad Seeds, objavljen 2019. Ovaj album je treći deo trilogije albuma „Push the Sky Away“ (2013) i „Skeleton Tree“ (2016).

Krajem oktobra 2021. Nick Cave & The Bad Seeds objavili su dugo očekivani album „B-Sides & Rarities Part II“ – dvostruko izdanje sa 27 B-strana singlova i retkih pesama iz razdoblja od 2006. do 2020. Kompilaciju su napravili Cave i Ellis, a izašla je 16 godina nakon veoma hvaljene prve „B-Sides & Rarities“ kolekcije.

Još jedna potvrda njihove izuzetne saradnje je i nedavno objavljeni album „La Panthere des Neiges“ (Snežni leopard), koji je soundtrack istoimenog francuskog dokumentarnog filma o prirodi. Muziku za filmove zajedno stvaraju još od 2005. godine, a ovaj soundtrack smatraju jednim od najupečatljivijih filmskih projekata.

Nik Kejv i njegovi The Bad Seeds nastupiće na Glavnoj bini EXIT festivala u petak, 8. jula 2022. godine.

Jednodnevne ulaznice za petak, 8. jul, u prodaji su po poklon cenama, sa preko 40 odsto popusta: regularne ulaznice po ceni od 2.990 dinara, fan pit po ceni od 3.990 dinara i VIP po ceni od 12.000 dinara.

U prodaji su i četvorodnevne ulaznice za EXIT festival 2022, po ceni od 6.490 dinara, uz uštedu od 60 odsto. Ulaznice se mogu kupiti na sajtu Festivala, kao i na prodajnim mestima i onlajn na stranica,a Gigs Tix. (kraj) dep.

Share: