Bioskop na otvorenom u Domu Vojske

21:17 02. 08. 2022. FoNet | FoNet

BEOGRAD - Gledanje filmova pod otvorenim nebom je opet u a ove godine i Beograd ide u korak sa trendovima, a publika svojim interesovanjem potvrđuje da zna da uživa u filmskoj magiji.

Da je bioskop pod otvorenim nebom prava atrakcija, potvrđuje izuzetno interesovanje publike za projekcije koje se svako veče održavaju na krovnoj terasi Doma Vojske u 21h, u centru prestonice, u okviru projekta A1 Kinoteka letnji bioskop.

 Savremena svetska produkcija, filmski klasici kao i domaći filmovi, koji su digitalno restaurisani u okviru projekta A1 Kinoteka, čine raznovrstan, bogat i pažljivo biran repertoar ovog filmskog leta koji je oduševio beogradsku publiku.

„Gledanje filmova pod otvorenim nebom je poseban doživljaj. Publiku čine i mladi i stari, sve generacije, neki koji se sećaju kako je to nekada izgledalo i to baš na ovom mestu, ali isto tako i mladi kojima je ovo možda i prvi put da gledaju filmove pod zvezdama“, izjavila je Ksenija Zelenović vođa projekta A1 Kinoteka ispred Jugoslovenske kinoteke.

Ona je dodala da je u prethodne dve nedelje  publika je pokazala izuzetno interesovanje, ulaznice su često rasprodate unapred, a terasa Doma Vojske je puna, „zbog čega smo svi vrlo zadovoljni”.

„Pokretanjem A1 Kinoteka letnjeg bioskopa, zajedno sa našim partnerima, kompanijom A1 Srbija i Domom vojske Srbije, približili smo se gledaocu koji od Kinoteke očekuje ne samo mogućnost da pogleda neka od najznačajinijh dela sedme umetnosti, već i da to uradi u posebnom ambijentu koji pruža jedinstven doživljaj“, izjavio je direktor Jugoslovenske kinoteke, Jugoslav Pantelić koji je još jednom istakao da mu je veoma drago da se publika vraća u bioskop.

Od 15. jula do 31. avgusta biće prikazano ukupno 48 filmova strane i domaće produkcije. Čaplin, Felini, Linč, Vudi Alen, Baster Kiton, Polanski, Kišlovski, Vinterberg, Šijan, Marković, Paskaljević, Živko Nikolić i drugi samo su neki od autora čija će ostvarenja biti prikazana u okviru A1 Kinoteka letnjeg bioskopa.

Ulaznice za projekcije filmova prodaju se unapred u Jugoslovenskoj kinoteci u Uzun Mirkovoj ulici ili na dan projekcije na ulazu Doma Vojske Srbije u periodu od 20 do 21h, po ceni od 300 dinara. Za besplatne projekcije filmova, u okviru projekta A1 Kinoteka, karte se mogu preuzimati sat vremena pre početka filma na ulazu Doma Vojske Srbije.

U slučaju kiše, projekcije se održavaju u Jugoslovenskoj kinoteci u Uzun Mirkovoj 1. (kraj) bdr

Share: