Istorijska žetva kanabisa

22:16 26. 07. 2021. FoNet

BERLIN - Zaposleni na plantaži kanabisa u nemačkom gradu Nojminsteru požnjeli su prvu legalnu žetvu kanabisa u istoriji Savezne Republike Nemačke, koja u narednim godinama planira proizvodnju veće količine indijske konoplje u medicinske svrhe.

Kanadska firma Afrija RX je na svojoj dobro čuvanoj plantaži, iza zidova od armiranog betona, odnegovala i ubrala oko 50 kilograma "trave", uz veoma rigorozne bezbednosne mere jer kanabis podleže Zakonu o opojnim sredstvima.

Iz Nojminstera roba će ići u apoteke širom zemlje, onima koji kanabis koriste zbog jakih bolova, grčeva ili nedostatka apetita, a u pismenom odgovoru na pitanje Dojče velea Afrija je navela da će u narednih 12 meseci tržištu isporučiti tonu kanabisa.

Kako od 2017.godine nemački lekari imaju dozvolu da pacijentima prepišu kanabis, Savezni nemački institut za lekove i medicinske proizvode dao je ovlašćenje za proizvodnju konoplje kanadskim firmama Afrija RX i Aurora kanabis, kao i domaćoj starap kompaniji Demekan. (kraj) is/dep/dpv

Share: