Polufinale za Emi nagradu

14:23 09. 09. 2022. FoNet | Desk

BEOGRAD - Stručni žiri, brojni profesionalci iz sveta televizije i produkcije, kao i brojni eminentni poznati gosti iz kreativne industrije, uskoro stižu u Dubrovnik, gde će, po prvi put, biti održano polufinalno ocenjivanje jedne kategorije za 50. Međunarodnu nagradu Emi.

Žiri sastavljen od vrhunskih profesionalaca iz sveta produkcije i televizije ocenjivaće 14. septembra projekte u kategoriji Telenovela, jednoj od 17 kategorija kojima se dodeljuje ova prestižna nagrada.

Prema pravilima Međunarodne akademije televizijske nauke i umetnosti, imaćemo priliku da saznamo ko su članovi stručnog žirija tek nakon procesa žiriranja, koji će na kraju odrediti nominovane za Emi nagradu.

Nathaniel Brendel, direktor Međunarodne akademije televizijske nauke i umetnosti rekao je: „Zahvaljujemo se našoj članici Viktoriji Boklag i United Media-i što će ugostiti polufinalno žiriranje u Hrvatskoj, koje je sastavni deo takmičenja za međunarodnu nagradu Emi.

U Dubrovniku, koji je i sam često kulisa brojnih domaćih i međunarodnih produkcija, ovom prilikom okupiće se brojni gosti United Media-e i Nove TV, i svojim dolaskom uveličati ovaj prestižni događaj, koji će kulminirati svečanom gala večerom.

Uskoro će biti poznato ko će prošetati crvenim tepihom za polufinale “Međunarodne nagrade Emi', ali će ovaj događaj sigurno okupiti mnoga poznata TV lica, zvezde i druge relevantne goste iz regiona i sveta. Sve će to biti propraćeno na brojnim platformama United Media-e, koja u svom portfoliu ima više od 50 televizijskih kanala.

"Senke nad Balkanom 2" osvojile su nagradu Zlatna antena za najbolju seriju na Regionalnom festivalu drame i serija FEDIS 2020 kao i nagrade za najbolju žensku ulogu i muziku. Ova serija dobila je i nagradu publike za najbolju seriju na Sarajevo Film Festivalu 2019.

Nagrada Zlatna antena dodeljena je za scenario serije „Ubice mog oca 2” i za glavnu mušku ulogu. Serija „Konak kod Hilmije” kao i serija u produkciji Nove TV „Drugo ime ljubavi” proglašene su za najpopularnije serije u regionu na Fedis festivalu drame i serija.

Film „Vikend s ćaletom” osvojio je nagradu Zlatna antena 2021. za najbolju mušku ulogu kao i Grand Prix NAISA za najbolje glumačko ostvarenje na festivalu Filmski susreti u Nišu 2021. godine.

Film „Aleksandar od Jugoslavije” osvojio je nagradu za najboljeg glumca festivala po mišljenju publike na festivalu Filmski susreti u Nišu 2021. Bugarska serija „Hunt for Salamender” takođe je dobitnik više nagrada na različitim festivalima.

Popularne serije u produkciji Nove TV takođe se mogu pohvaliti brojnim nagradama i nominacijama.

Tako je za najbolju domaću seriju 2019. proglašena serija „Na granici“, koja je nagrađena „Zlatnim studiom“ po izboru publike, a iste godine dobila je i nagradu Story Hall of Fame, koja je dodeljena glavnoj glumici u kategoriji “Novo lice”.

Istu nagradu dobila je i glavna glumica serije "Čista ljubav" 2018. godine. Serija "Čista ljubav" je 2018. godine takođe nominovana za prestižnu međunarodnu nagradu Venice TV. (kraj) dep/dj

Share: