Podrška inicijativama

17:57 26. 08. 2020. FoNet | Leposava Čolić

Beograd - Ministar bez portfelja zadužen za inovacije i tehnološki razvoj Nenad Popović pružio je danas snažnu podršku zajedničkim inicijativama Srbije i Republike Srpske, koje je najavio predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Popović je istakao da je jačanje ekonomskih veza i stvaranje jedinstvenog ekonomskog prostora Srbije i Republike Srpske budućnost regiona i ideja koja doprinosi jačanju mira i stabilnosti u okruženju.

On je u pisanoj izjavi ukazao na značaj najavljenog formiranja zajedničke industrijske zone u pograničnom delu Srbije i Bosne i Hercegovine, i to posebno između Ljubovije i Bratunca, Malog Zvornika i Zvornika, kao i na potezu između Sremske Rače, Dvorova i Bijeljine.

Popović, koji je i lider Srpske narodne partije, napomenuo je da se planiranim projektima daje podrška jačanju srpskog nacionalnog jedinstva sa obe strane Drine, koje je posebno važno u uslovima pritisaka na našu državu i narod da se odreknu svojih nacionalnih interesa na Кosovu i u Republici Srpskoj. (kraj) is/lč

Share: