SNS pobedio u Šapcu

20:42 17. 10. 2020. FoNet | Jadranka Stanimirović

Šabac - Prema odluci Gradske izborne komisije (GIK) u Šapcu, Srpska napredna stranka (SNS) osvojila je najviše glasova na lokalnim izborima održanim u tom gradu, saopšteno je danas na zvaničnom sajtu grada Šapca.

Kako se navodi, GIK je usvojio izveštaj o ukupnim rezultatima izbora za odbornike Grada Šapca, kao i odluku o dodeli odborničkih mandata, prenosi Radio Slobodna Evropa.

U izveštaju GIK Šabac, datiranom na 17. oktobar, stoji da je prvo mesto zauzela izborna lista Aleksandar Vučić - Za našu decu, koja osvojila 37 mandata (48,3 odsto birača koji su glasali), druga je izborna lista dosadašnjeg gradonačelnika Nebojše Zelenovića – Šabac je naš sa 22 mandata (28,8 odsto birača koji su glasali), zatim slede izborna lista Jelena Milošević – Novi tim za Šabac sa sedam mandata, izborna lista Ruska stranka – Slobodan Nikolić, koja je osvojila jedan mandat, koliko su osvojile i liste Ujedinjena demokratska Srbija – Prilika i izborna lista dr Dejan Pavlović – Evropska zelena partija.

Izborni proces u Šapcu traje više od tri meseca od redovnih izbora u Srbiji održanih 21. juna. Građani Šapca su na pet biračkih mesta u nedelju 3. oktobra treći put su glasali za odbornike za lokalni parlament.

Na konačne rezultate na ponovljenim izborima dugo se čekalo, zbog nesuglasica među članovima Gradske izborne komisije (GIK) koji dolaze iz različitih političkih stranaka. (kraj) js/dpv

Share: