O Stefanoviću, Palmi, prisluškivanju

14:13 24. 04. 2021. FoNet | Milica Rilak

SMEDEREVSKA PALANKA - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas je povodom najave da će ministar odbrane Nebojša Stefanović biti saslušan u istrazi u okviru predmeta protiv bivšeg zamenika načelnika SBPOK Gorana Papića, rekao i da je on sam više puta bio saslušavan, pa nije strašno što će biti i Stefanović.

"Svaki put kada ste pomenuti u predmetu, u redu je da vas sasluša i policija i tužilaštvo, i ja tu ne vidim bog zna kakav problem, za mene je važnije kako će Stefanović da obavlja posao kao ministar odbrane", rekao je Vučić novinarima u Smederevskoj Palanci.

Na pitanje da prokomentariše to što još nije otvorena istraga o 1.572 prisluškivana razgovora koje je pominjao, Vučić je odgovorio da je prisluškivanih razgovora bilo "više od 1.800".

"Ne želim time da se bavim, to je posao za nadležne državne organe, i ne želim da utičem na istragu", rekao je Vučić.

Upitan da li gradonačelnik Jagodine Dragan Marković Palma svojim javnim nastupima ometa istragu i utiče na svedoke, odgovorio je pitanje šta javnim nastupima rade Marinika Tepić i Dragan Đilas i "vaši mediji".

"Šta time radite, da ste čoveku presudili i pre podignute optužnice - ako imate vi pravo, ima i on", rekao je Vučić i ponovio da sve treba prepustiti nadležnim organima. 

"Pozivam institucije da ne slušaju ni Tepić, ni Markovića ni vas ni mene - neka rade u skladu sa zakonom, ali ako ste pokrenuli hajku protiv nekoga, on ima pravo da se brani i da kaže šta ima", poručio je Vučić. (kraj) vbr/mr/dpv

Share: