Pismo evroposrednicima

12:09 17. 07. 2021. FoNet | Jasmina Džabić

BEOGRAD - Šest opozicionih stranaka i pokreta uputili su pismo evropskim posrednicima u međustranačkom dijalogu u kome upozoravaju da imenovanje novih članova upravnih odbora RTS i RTV od Saveta REM predstavlja dalje podrivanje potencijala da se politička kriza reši njihovim posredovanjem i međustranačkim dijalogom.

Nakon priznavanja procesa koji su Aleksandar Vučić i Ivica Dačić kreirali sa ciljem da podriju potencijal međustranačkog dijaloga pod pokroviteljstvom EP, uz narativ da je on "strano mešanje", svako ćutanje na ova imenovanja bio bi udarac kredibilitetu tog procesa koji on verovatno ne bi izdržao, navodi se u pismu.

Prve sesije međustranačkog dijaloga, kojima smo pristupili konstruktivno i poštujući i vas i sve učesnike, bile su u potpunosti i samo posvećene problemima u medijiskoj sferi u Srbiji. Gotovo jednoglasno, uz izuzetke vodećih stranaka vlasti, učesnici su govorili o potrebi da se postigne razumevanje i kompromis po pitanjima RTS, RTV i REM, podseća se u tekstu. (kraj) lj/dpv

Share: