Dolovac ispravlja greške DS

17:17 21. 07. 2021. FoNet | Leposava Čolić

BEOGRAD - Šef poslaničke grupe Socijalistička partija Srbije Đorđe Milićević izjavio je danas, komentarišući predlog da Zagorka Dolovac ponovo bude izabrana za republičkog javnog tužioca, "da je uveren da će Dolovac, u trećem mandatu, dati još veći i značajniji i lični doprinos unapređenju javnog tužilaštva i položaja javnotužilačke organizacije".

Poslanica poslaničke grupe "Aleksandar Vučić – za našu decu" Jelena Žarić Kovačević rekla je da je u toku reforma pravosuđa preko izmena zakona i Ustava Srbije da bi Srbija dostigla nivo evropskih zemalja u toj oblasti, da bi bile ispunjene obeveze preuzete od Evropske unije i omogućena građanima vladavina prava i pravna državu u punom kapacitetu.

Ona je govorila o reformi pravosuđa iz 2009. godine ocenivši da "vrlo jadno i smešno deluje" i da je bila "čista demonstracija sile Demokratske stranke, svojevrsno zastrašivanje sudija, pokušaj da njihovi političari vode glavnu reč tada ne samo u Srbiji, ne samo u politici, već i u pravosuđu".

Žarić Kovačević je navela da je tadašnju vlast zanimalo samo koje će kadrove gde postaviti dok u pravosuđu Srbije suštinski nije ništa urađeno, pa je sadašnjoj vlasti ostalo "da ispravlja tuđe greške". (kraj) vip/lč/dpv

Share: