Nastaviti dijalog

17:48 18. 09. 2021. FoNet | Leposava Čolić

BEOGRAD - Potpredsednik Narodne stranke Miroslav Aleksić ocenio je danas da je dokument koji su dobili učesnici međustranačkog dijaloga "pre svega plod dogovora predstavnika evroparlamentaraca i vlasti" i da Narodna stranka i grupacija okupljena oko nije nije mogla da ga prihvati.

"Vrlo malo, ili gotovo ništa od onoga na čemu smo insistirali nije se našlo u tom predlogu dokumenta, zbog čega nismo mogli da ga prihvatimo, jer je u pitanju mnogo više kozmetika, nego suština", rekao je Aleksić novinarima posle međustranačkog dijaloga o izbornim uslovima u Palati Srbija.

On je naveo da su predložili da se nastavi dijalog, što je "načelno prihvaćeno", i dodao da će verovatno "u narednim danima bilateralno da razgovaraju i pokušaju da dođu do nečega što bi bilo prihvatljivo i za opozicione stranke koje su bojkotovale izbore". 

"Ima vremena do 3. oktobra da se napravi ozbiljan pomak. Mali pomak koji je napravljen nedovoljan je da bismo mogli da kažemo da smo postigli dogovor da promenimo odluku o bojkotu", istakao je Aleksić. (kraj) is/lč/dpv

Share: