Značaj Foruma u Davosu

11:40 08. 12. 2021. FoNet

BEOGRAD - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas je u okviru priprema za godišnje zasedanje Svetskog ekonomskog foruma u Davosu razgovarao sa regionalnim direktorom tog foruma Mirekom Dušekom, koji je čestitao na ekonomskim rezultatima Srbije, uz pozitivne ocene aktivnostima u oblasti digitalizacije, saopšteno je iz Vučićevog kabineta.

Dušek je izrazio očekivanje da će okolnosti da dozvole da godišnje zasedanje u Davosu sledećeg januara bude održano po planu i da će predsednik Vučić učestvovati, kao i ranijih godina, posebno na panelu o Zapadnom Balkanu. Tim povodom dvojica sagovornika su razmotrili aktuelnu situaciju u regionu.

Vučić je istakao značaj koji saradnja sa Svetskim ekonomskim forumom ima za Srbiju, s obzirom na ostvarene kontakte sa brojnim ličnostima od uticaja na svetskoj političkoj i poslovnoj sceni tokom godišnjih zasedanja u Davosu, kao i neprocenjivo znanje i iskustvo koje prenose učesnici iz različitih delova sveta, što je Srbiji donelo mnogo koristi, posebno u oblasti ekonomije.

Share: