Vlast laže poljoprivrednike

14:36 02. 03. 2022. FoNet | Ivana Šanjević

ŠABAC - Potpredsednik Narodne stranke i treći na listi "Ujedinjeni za pobedu Srbije" Miroslav Aleksić, koji se poljoprivrednom proizvodnjom bavi u Trsteniku, pozvao je danas "kolege poljoprivrednike" da ne nasedaju na laži da će im sadašnja vlast nešto obezbediti posle izbora, jer naprednjački režim nikoga nije lagao više od poljoprivrednika.

Aleksić je u Šapcu rekao da je to grad koji bi trebalo da bude poznat po vrednim i uspešnim ratarima, voćarima, povrtarima i stočarima, ali da je sada "najpoznatiji po batinašima s motkama i čekićima", koji državnim službenim automobilima napadaju i tuku građane koji sa pravom protestuju protiv vlasti.

Tuku građane koji se bune zbog malih subvencija, koje je vlast smanjila sa 14.000 dinara po hektaru na 4.000 dinara. Bune se protiv najskupljeg dizel goriva za poljoprivrednike u Evropi, jer država od svakog litra nafte uzme 91 dinar. Bune se, jer je veštačko đubrivo poskupelo 300 odsto za godinu dana. Bune se zato što podsticaji za poljoprivredu kasne tri godine, rekao je Aleksić. (kraj) dar/ivt/dj

Share: