Razdvojiti izbore

15:07 04. 04. 2022. FoNet | Leposava Čolić

BEOGRAD - Šefica delegacije Kongresa lokalnih i regionalnih vlasti Saveta Evrope Karla Dejonge izjavila je danas da bi u Srbiji ubuduće trebalo da se izbegne istovremeno održavanje izbora za različite nivoe vlasti, kao i to da predsednički i parlamentarni izbori bace u zasenak lokalne probleme i pitanja, što se desilo na izborima u nedelju.

"Istovremeno odvijanje izbora za različite nivoe vlasti treba u budućnosti da bude izbegnuto i da se odvoji poseban dan za izbore za lokalnu i regionalnu samoupravu. Ukoliko Srbija zaista želi da ima snažnu samoupravu na svojoj teritoriji ovo bi bio pravi način da se organizuju izbori", rekla je Dejonge na konferenciji za novinare na kojoj su predstavljeni preliminarni zaključci delegacije Kongresa koja je posmatrala izbore.

Ona je rekla da su imali sedam timova koji su posmatrali lokalne izbore u Beogradu, Aranđelovcu, Smederevskoj Palanci, Kuli i Sečnju, kao i da su pratili postupak glasanja od otvaranja do zatvaranja birališta na oko 100 biračkih mesta. (kraj) vbr/lč/dj

Share: