Toliko o objektivnosti

20:13 20. 04. 2022. FoNet | Anđelija Stojković

KURŠUMLIJA - Predsednik Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da izveštaj organizacije Fridom Haus govori da je Srbija najviše nazadovala na Zapadnom Balkanu, a Kosovo najviše napredovalo, čime se Priština pohvaljuje što je kosovskim Srbima uskratila osnovna ljudska prava, kao što je pravo da glasaju na srpskom referendumu i izborima.

Meni je neverovatno da novi izveštaj Fridom Hausa, koji je tako bombastično danas publikovan, kaže da je Srbija najviše nazadovala od svih zemalja Zapadnog Balkana, a da je najviše napredovalo Kosovo. Toliko o objektivnosti tog izveštaja, rekla je Ana Brnabić u Kuršumlijskoj banji.

Ana Brnabić je izjavila da svako ko zna bilo šta o političkim okolnostima, ljudskim pravima i medijskim slobodama, kao i o vladavini prava, zna šta se dešavalo u Srbiji prošle godine - kada je izmenjen Ustav na referendumu, dok je na Kosovu zabeleženo 30 odsto više napada na Srbe i da im je onemogućeno da glasaju na referendumu i izborima koje je raspisala Srbija. (kraj) drp/and/dpv

Share: