Pomoć Srbije srpskim porodicama

15:58 23. 05. 2022. FoNet | Milica Rilak

ORAHOVAC - Direktor Vladine Кancelarije za Кosovo i Metohiju Petar Petković započeo je danas dvodnevnu posetu pokrajini obilaskom opštine Orahovac i posetom porodici Šarić, a u nastavku je dana planiran obilazak više porodica u Velikoj Hoči, kao i poseta i uručivanje pomoći Dečanskoj vinici i stomatološkoj ambulanti, saopštila je Kancelarija.

Prilikom posete porodici Šarić, Petković je braći Ljubiši i Draganu uručio pomoć u vidu opreme za otvaranje mini vinarije, koju je obezbedila Кancelarija s ciljem da ekonomski osnaži te porodicu i ocenio da je važno da pomoć države Srbije stigne do svake srpske porodice na Kosdovu.

"Koliko je velika i značajna istorija ovog mesta još od srednjeg veka i od cara Dušana, tolika je velika muka i tuga kroz koju je prošao ovde ovaj narod, posebno 1998. i 1999. godine kada su samo u tri meseca 84 osobe srpske nacionalnosti stradalo. Ali moramo da vodimo računa o budućnosti, moramo da vodimo računa o ostanku i opstanku naših ljudi ovde u Orahovcu i u Velikoj Hoči, da vidimo šta je to što država Srbija može da učini da pomogne opstanak našeg naroda", rekao je Petković. (kraj) vip/mr/dj

Share: