Pretnje nisu evropska vrednost

12:20 25. 05. 2022. FoNet | Bojan Bednar

BEOGRAD - Premijerka Ana Brnabić zahvalila je danas tužilaštvu što je pokrenulo optužnice protiv četvorice hrvatskih oificira osumnjičenih da su 7. avgusta 1995. godine na Petrovačkoj cesti ubili najmanje 13 ljudi u izbegličkoj koloni, i predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću što je insistirao da se taj zločin ne zaboravi, saopšteno je iz njenog kabineta.

"Govorim o podizanju optužnice protiv kukavica i monstruma koji su pre 27 godina iz vazduha, na teritoriji druge države, ubijali decu i starce u zbegu, koji su samo nekoliko sati pre toga izgubili svoje kuće i sve što su na svetu imali", navela je Brnabić u pisanoj izjavi.

Ona je ocenila kako niko nije našao za shodno da reaguje, sudi organizatorima i počiniocima, zločincima koji su ubijali decu u izbegličkoj koloni i da se, kada je Srbija to konačno uradila, čuju pretnje da će Srbiji biti blokiran evropski put, "da se opametimo ili nikada nećemo ući u Evropsku uniju" i da Vučić treba da odgovara "valjda zato što se drznuo da traži pravdu" za žrtve..(kraj) vbr/bdb/dj

Share: