Sindikat: RGZ je u kolapsu

10:50 18. 06. 2022. FoNet | Velimir Ilić

BEOGRAD - Republički geodetski zavod je u kolapsu, a o stvarnim uzrocima i posle pet dana nema ni jedne konkretne informacije, upozorio je danas sindikat Zavoda u otvorenom pismu premijerki Ani Brnabić nakon što je RGZ saopštio da je IT infrastruktura Republičkog geodetskog zavoda na meti intenzivnog hakerskog napada.

Zavod je ranije ove sedmice saopštio da je od utorka 14. juna 2022. godine "IT infrastruktura Republičkog geodetskog zavoda je meta intenzivnog hakerskog napada" i da je "radi zaštite podataka", RGZ "aktivirao sve bezbednosne protokole i zaključao celokupan informacioni sistem RGZ" zbog čega servisi RGZ "neće biti dostupni spoljnim korisnicima dok se pretnja ne otkloni kako bi se sprečila ugroženost sistema i podataka“.

Obraćamo vam se u trenutku kada je ''katastar zaključan'', a nama službenicima RGZ onemogućen bilo kakav rad na našim radnim mestima. Situacija u kojoj se danas nalazimo je najblaže rečeno ''katastrofalna'', navodi u zajedničkom pismu Granski Sindikat uprave, pravosuđa, odbrane i policije "Nezavisnost". ističući da je RGZ "u kolapsu" i da "o stvrnim uzrocima i posle pet dana nema ni jedne konkretne informacije". (kraj) vip/bdr

Share: