Najbolje tek dolazi

17:17 06. 07. 2022. FoNet | Vera Barišić

BEOGRAD - Premijer Albanije Edi Rama izjavio je da će Srbija u jednom trenutku morati da prizna Kosovo i da se oslobodi tereta koji ne bi trebalo predugo da podriva svetlu budućnost Srbije, dodavši da nije hrabar da predvidi gde će ceo region Zapadnog Balkana biti za 10-15 godina, ali da se nada da najbolje tek dolazi.

"Razumem poteškoće u rešavanju tako gorućeg pitanja, ali Kosovo je zauvek nestalo", rekao je Rama u intervjuu za Novi magazin upitan šta je ozbiljniji problem za Srbiju na duge staze - odbijanje da prizna nezavisnost Kosova ili neuključivanje u evropske sankcije Putinovoj Rusiji.

Kad je reč o Putinovoj Rusiji, Rama je rekao da ni rat ni Putinova vladavina neće trajati večno, ali da je istorija bitna, ekonomija je bitna, javno mnjenje je važno.

"Gledanje na sve to u slučaju Srbije pomaže da se razume zašto traženje od Srbije da se uskladi sa sankcijama jednostavno nije mudro. Opasno je i za ceo region. U svakom slučaju,  mislim da sada (za to) ima više razumevanja nego pre mesec dana", smatra Rama. (kraj) vbr/bdr

Share: