Šapić: Neću da lažem narod

21:30 20. 07. 2022. FoNet | FoNet

BEOGRAD - Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić najavio je da će pred jesen izaći sa planom stabilzacije grada Beograda, ocenio da stanje u gradskoj upravi i preduzećima nije loše, ali da je porasla zaduženost, iako je gradski budžet duplo veći i ukazao da je bilo i besmislenih projekata, poput deljenja tableta đacima i uvođenja rečnog javnog prevoza.

Potrebno je da se revidira cela situacija. Neke stvari nisu mogle da budu planirane, jer niko nije mogao da predvidi novonastalu situaciju u svetu i Evropi, skočile su cene svih mogućih troškova, energenata, a bilo je i projekata koji su besmisleni, konstatovao je Šapić.

On je rekao i da je bivši zamenik gradonačelnika po rubnim opštinama obećavao kule i gradove i da sada tim ljudima treba da se objasni da to nije bilo realno.

"Obećali su kanalizaciju u Borči pre četiri ili pet godina, a nakon toga ni tender nije prošao, ali i kad prođe, najmanje godinu i po dana traje projektovanje kanalizacije. Ne možete da odete i kažete 'uvešćemo kanalizaciju, pomoći ćemo da asfaltirate puteve'", rekao je Šapić. (kraj) def/bdr

Share: