Štititi svaki kutak Kosova

13:50 10. 08. 2022. FoNet | Davor Lukač

BEOGRAD - Ministar odbrane Nebojša Stefanović ocenio je danas da je sasvim očigledno da svaki kutak teritorije Kosova treba štititi od "raznih Aljbina Kurtija, Armenda Mehaja i ostalih", koji od Kosova prave crnu rupu Evrope u kojoj cvetaju beznađe, strah i nestabilnosti, saopštilo je Ministarstvo.

Nema nijednog međunarodnog akta koji Prištini dozvoljava da formira vojsku na teritoriji naše južne pokrajine, ali zato ima Briselskog sporazuma kojim se albanska strana obavezala pred Evropskom unijom da formira Zajednicu srpskih opština. I to odlično znaju i Mehaj i Kurti, dok svesno obmanjuju sopstveni narod, pokušavaju da zastraše Srbe na Kosovu i izazovu destabilizaciju regiona na sve moguće načine, istakao je Stefanović u pisanoj izjavi.

On je ukazao da su snage Kfora jedina oružana sila prema Rezoluciji UN 1244 koja može postojati na Kosovu, nema nijednog drugog međunarodnog dokumenta koji dozvoljava bilo šta drugo i "to odlično znaju i prištinski političari, mada ih to ne sprečava da mešetare sa upornim najavama stvaranja i opremanja takozvane vojske takozvanog Kosova".  (kraj) vbr/dal/dj

Share: