Priština simulira dijalog

13:37 12. 09. 2022. FoNet | Ivana Šanjević

BEOGRAD - Privremene institucije Prištine su i tokom ovog izveštajnog perioda faktički nastavile da simuliraju svoje učešće u dijalogu, dok su u realnosti sprovodile politiku izazivanja tenzija i sukoba, politiku rušenja Dijaloga, navodi se u izveštaju o pregovorima sa Prištinom o kojem će sutra raspravljati poslanici u Skupštini Srbije.

"Suštinski problemi Dijaloga ne mogu se rešiti ukoliko Evropska unija (EU) ne pokaže spremnosr da, kao garant svih postignutih dogovora, izvrši odlučujući pritisak na privremene institucije u Prištini da bez odlaganja izvrše preuzete obaveze kada se radi o primeni ključnog seta sporazuma koji regulišu formiranje Zajednice srpskih opština", navodi se u izveštaju o toku dijaloga.

Izveštaj obuhvata period od 15. juna 2021. godine do avgusta ove godine, a posebnoj sednici Skupštine Srbije o toj temi prisustvovaće samo predsednik Srbije Aleksandar Vučić, koji je u subotu rekao da će on odgovarati na sva pitanja jer je vlada u tehničkom mandatu, a tek je imenovana mandatarka za sastav nove vlade. (kraj) dar/ivt/dj

Share: