O smeni Šapića 29. novembra

11:29 20. 11. 2022. FoNet | Vera Barišić

BEOGRAD - Predsednica beogradskog odbora Dveri Radmila Vasić izjavila je danas da je sednica Skupštine grada na čijem je dnevni red zahtev za smenu gradonačelnika Aleksandra Šapića zakazana za 29. novembar i da je za njegovu smenu potrebno da glasa 56 odobrnika, što znači da sa odbornicima Dveri, Zavetnika i NADE, prozapadna opozicija neće imati većinu.

"Ili možda hoće, ako su se (predsednik Srbije Aleksandar) Vučić i (predsednik Stranke slobode i pravde Dragan) Đilas dogovorili da smene Šapića", poručila je Vasić predsednici SSP Beograd Mili Popović, koja je u subotu saopštila da su Beogradu potrebni izbori i da nema vremena za čekanje, kao i da Dverima ne odgovaraju izbori i da nisu potpisali zahtev za smenu Šapića.

Ona je dodala da od Dveri niti je zavisila inicijativa za smenu Šapića, niti kada će biti zakazana sednica Skupštine grada sa tom tačkom dnevnog reda i ukazala da prema Poslovniku Skupštine grada, ukoliko gradonačelnik ne bude smenjen, isti odbornici ne mogu pokrenuti njegovu smenu u narednih šest meseci. (kraj) vbr/bdr

Share: