Vučić danas s Hilom

08:37 22. 11. 2022. FoNet | Ivana Šanjević

BEOGRAD - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastaće se danas prepodne sa ambasadorom Sjedinjenih Američkih Država Kristoferom Hilom, pošto je kasno noćas objavljeno da je Priština odložila na 48 sati izricanje kazni vlasnicima vozila sa registarskim tablicama izdatim u Srbiji.

Priština je, posle poziva američkih zvaničnika, odložila izricanje kazni vlasnicima vozila sa registarskim tablicama izdatim u Srbiji, dok Beograd šalje poruke da će poštovati zahteve EU da više ne izdaje i ne obnavlja reguistarske tablice sa oznakama kosovskih gradova.

Odluku o odlaganju objavio je na Tviteru kosovski premijer Aljbin Kurti navodeći da je prihvatio predlog američkog ambasadora u Prištini Džefa Hovenijera.

Vučić se u ponedeljak uveče sastao sa predstavnicima Srba sa Kosova i Metohije, a posle sastanka je na instagram nalogu buducnostsrbijeav poručio da Srbija "samo hoće da čuva svoje i siguran je da će kao narod pokazati zrelost i sačuvati svoja ognjišta".

"Evo me tu sa našim Srbima sa Kosova i Metohije. Zamolili smo ih samo da se čuvaju, da budu staloženi, da sačuvamo mir i stabilnost, da na tuđu bahatost i aroganciju odgovorimo onako kako pristojni ljudi uvek odgovaraju. Mi samo hoćemo da čuvamo svoje i ništa više. Tako da siguran sam da ćemo kao narod pokazati zrelost i sačuvati svoja ognjišta", poručio je Vučić. (kraj) vip/ivt/dj

Share: