Privešćemo huligane

01:17 09. 12. 2022. FoNet | Desk

PRIŠTINA - Kosovski ministar unutrašnjih poslova Dželjalj Svećlja izjavio je Radio-televiziji Kosova da je zbog incidenata koji su se desili prethodnih noći povećan broj policajca u Severnoj Mitrovici i da je optimističan po pitanju privođenja "svih koji su umešani u huliganska dela ili terorističke akte", preneo je u noći između četvrtka i petka portal Kossev.

Kosovska policija u saradnji sa drugim institucijama i Specijalnim tužilaštvom nastavlja istrage o nedavnim "napadima na policijske službenike i građane" na severu.

"Optimista sam da će oni vrlo brzo izaći sa pravim rezultatima i predložiti prave mere, u smislu gonjenja i privođenja pravdi svih koji su umešani u huliganska dela ili terorističke akte, kao što je napad ručnom bombom na kancelariju Opštinske izborne komisije", rekao je Svećlja.

Ocenio je da incidenti nisu spontani, nego ih organizuju i vode stručni ljudi "na čelu sa Vladom Beograda", koji imaju političku i finansijsku podršku, "kao i u smislu koordinacije". (kraj) dep/dpv

Share: