Engleska prvi put u finalu

23:38 07. 07. 2021. FoNet

LONDON - Fudbaleri Engleske plasirali su se večeras u finale Evropskog prvenstva, pošto su u polufinalnoj utakmici posle produžetaka savladali Dansku sa 2:1 (1:1) i ostvarili istorijski nacionalni uspeh jer će po prvi put igrati u samoj završnici evrošampionata.

Engleska je potvrdila status favorita u ovom polufinalnom paru i posle 55 godina zaigraće u finalu, protiv Italije, u nedelju 11. jula. 

Od starta su fudbaleri Engleske preuzeli inicijativu, potom se trgnula Danska, a posle propuštene šanse Rahima Sterlinga, kao i dve izgubljene prilike za Dansku - ona dolazi u vođstvo u 30. minutu golom Mikela Damsgorda. 

Sterling ponovo ne iskorišćava odličnu priliku, u 38. minutu, ali Engleska izjednačava na 1:1 minut kasnije autogolom kapitena danske reprezentacije Simona Kjera. Bukajo Saka je odlično pronašao Sterlinga koji bi postigao gol, da se na "putu" nije našao Kjer.

U drugom poluvremenu su obe reprezentacije imale propuštene prilike, ali je meč u regularnom vremenu završen nerešeno.U produžecima, u 104. minutu dosuđen je penal za Dansku. Udarac Heri Kejna odbranio je golman Kasper Šmajhel, ali Kejn odbijenu loptu vraća u mrežu za vođstvo od 2:1.

Vembli je eksplodirao, Engleska je u finalu. (kraj) dep 

 

Share: