Pobeda rukometašica

22:57 03. 12. 2021. FoNet | Ivica Strnčević

VALENSIJA - U prvom kolu prve faze takmičenja na prvenstvu sveta, ženska rukometna reprezentacija Srbije pobedila je večeras u Valensiji selekciju Poljske sa 25:21 (16:13).

Ova pobeda našim rukometašicama praktično garantuje osvajanje jednog od prva tri mesta u grupi i plasman u drugu fazu takmičenja. Za to će biti dovoljna pobeda protiv Kameruna, koji je danas izgubio od Rusije sa 40:18.

Reprezentacija Srbije odigrala je izvanredno protiv Poljske i nakon vođstva u prvom poluvremenu od 16:13, nastavak je počela izvanderno i u 37. minutu je bilo 19:13.

Tada je usledio veliki pad u igri našeg tima i Poljska je serijom od 7:2 uspela da dođe na samo gol zaostatka i ključnu ulogu tada je odigrala Kristina Graovac, koja je na golu zamenila Jovanu Risović.

Graovac je odbranila dva sedmerca i sprečila Poljakinje da preokrenu rezultat, a za 12 minuta, koliko je bila u igri, imala je skoro neverovatnih 83 odsto odbrana. To je vratilo samopozdanje našim rukometašicama i na kraju je ostvarena sigurna pobeda.

Najefikasnije u našem timu bile su Anđela Janjušević sa sedam i Jovana Stojiljković sa šest golova. (kraj) is/dpv

Share: