Okupljanje navijača Liverpula

10:57 23. 05. 2022. FoNet | FoNet

NOVI SAD - Navijači Fudbalskog kluba Liverpul u Srbiji okupili su se u nedelju u Novom Sadu na organizovanom gledanju utakmice poslednjeg kola Premijer lige protiv ekipe Vulverhemptona.

Peto okupljanje navijača Liverpula u Srbiji održano je u jednoj novosadskoj pivnici, u organizaciji kluba navijača tog tima u Novom Sadu i zvaničnog Fan kluba navijača Liverpula „LFC Serbia“.

Fanovi su se nadali da bi pobedom u poslednjem kolu i eventualnim nerešenim rezultatom ili porazom najvećeg rivala Mančester Sitija, Liverpul ove godine mogao da stigne do titule šampiona.

Prema rečima predsednika Fan kluba navijača „LFC Serbia“ Vladana Lakočevića, registrovanih navijača Liverpula u Srbiji više od hiljadu, dok stranicu te navijačke grupe na Fejsbuku prati oko 7.000 članova.

„To nikako ne može da se izmeri, a srazmerno uspesima kluba, taj broj raste“, kaže Lakočević.

Na peto okupljanje navijača Liverpula u Novom Sadu došli su fanovi iz cele Srbije, od Subotice, Zrenjanina, Beograda i Niša, do malog Lozovika koji broji dvadesetak navijača ovog popularnog kluba.

„Liverpul sam zavoleo posle velikog finala 2005. u Istanbulu, kada je nakon 0:3 na poluvremenu stigao do 3:3 i na penale osvojio Ligu šampiona. Sve ostalo je istorija“, kaže navijač Liverpula iz Lozovika Vladimir Ilić.

Prema rečima Predraga Novkovića iz Kluba navijača Liverpula u Novom Sadu, ovo okupljanje je trebalo da bude održano pre dve godine, ali je zbog pandemije koronavirusa otkazano.

„Do pandemije smo se okupljali jednom godišnje, a išli smo i na regionalne skupove u BiH, Hrvatsku, Makedoniju, Crnu Goru... Ta okupljanja se obično održavaju na jesen i nadamo se da bi, posle smirivanja situacije sa koronom, mogli opet da odemo na neko gostovanje“, rekao je Novković.

Uprkos velikoj želji navijača Liverpula, njihov klub nije ove godine uspeo da stigne do titule prvaka Engleske.

Trofej je odbranio Mančester siti, koji je na svom stadionu, posle preokreta, savladao Aston Vilu sa 3:2 i sa jednim bodom prednosti u odnosu na Liverpul stigao do šampionskog pehara. (kraj) zvs/pen/dj

Share: