Svet

Srbija

Reels

Napuštanje Saveta Evrope?

Pravilo diplomatije je da ako ne sedite za stolom vi ste uglavnom na stolu i Srbija bi izlaskom iz SE izgubila mogućnost komunikacije i nastavka borbe diplomatskim sredstvima za svoj interes u međunarodnoj zajednici što je potez koji bi Srbiji u ovom trenutku doneo više štete nego koristi, izjavio je za FoNet programski koordinator Fondacije BFPE za odgovorno društvo Stefan Vladisavljev.
Vidi sve
Pogubno za Srbiju
Pogubno za Srbiju
Programski kordinator Fondacije BFPE za odgovorno društvo Stefan Vladisavljev izjavio je FoNetu da bi "bilo pogubno za Srbiju i njene građane" da država izađe iz članstva Saveta Evrope zbog prijema Kosova, jer bi to označilo prekid evropskih integracija, a građanima onemogućio pristup mehanizmima za zaštitu ljudskih prava pred sudom u Strazburu.
/
Vrabaca sve manje
Vrabaca sve manje
Populacija vrabaca u Evropi, ali i Srbiji se smanjuje, mada kod nas to smanjenje još nije alarmantno, rekla je FoNetu predstavnica Društva za zaštitu i proučavanje ptica Srbije Nataša Jančić.
/
Politika, službe i mediji
Politika, službe i mediji
Sprega vlasti, kriminala i bezbednosno informativnih agencija utiče na kreiranje medijske scene, izjavio je FoNetu direktor istraživanja Beogradskog centra za brzbednosnu politiku Predrag Petrović, koji smatra da bi mediji taj uticaj mogli da smanje odgovornim izveštavanjem.
/
PRESSEK nedelje
PRESSEK nedelje
Pregled najvažnijih događaja u Srbiji od 18. do 24 marta 2024. godine. Proizvodnja Novinska agencija FoNet. Novinarka Tamara Skrozza, ton Mirjana Nikolić.
/