Protesti Srba u svetu

10:09 07. 08. 2020. FoNet | Jasmina Džabić

Beograd - U subotu, 8. avgusta, građani Srbije koji žive u dijaspori i prijatelji širom sveta će se ujediniti u globalni protest za demokratiju, slobodu, ljudska prava i ljudske živote u Srbiji, najavili su predstavnici dijaspore okupljeni u grupi „Democracy 4 Serbia“, piše Danas.

Sve je krenulo spontano, budući da je dosta gradova pokrenulo svoje proteste. Povezali smo se međusobno putem društvenih mreža i dogovorili da nastupimo zajednički. Istog dana i u istom satu će biti organizovani protesti u svim gradovima sa istom porukom. Tako na primer u Londonu je po lokalnom vremenu u 17h, u Berlinu u 18, a u Njujorku u 12h, kažu za Danas neimenovani predstavnici iz ove grupe.

Oni, kako navode, podržavaju procese i inicijative koji su već započeti u Srbiji protiv aktuelnog režima, šalju podršku i žele demokratiju u Srbiji i i podržavaju nezavisnu lekarsku inicijativu „Ujedinjeni protiv kovida“.

Želja nam je da pokažemo da smo složni, da to što smo napustili Srbiju i otišli u druge zemlje ne znači da smo zaboravili naše korene, porodicu, prijatelje i narod, ističu. (kraj) lj

 
Share: