Fonet je najstarija aktivna privatna novinska agencija sa nezavisnom uređivačkom politikom u Srbiji, osnovana u Beogradu 1994. godine, u vlasništvu novinar Zorana V. Sekulića. Ipak, ono što nas definiše, nije ni mesto ni država u kojoj smo nastali. Ono što nas određuje jeste ono što radimo, što govorimo i što pišemo. Naša dela, naše reči, naše aktivnosti, naše namere, vođene su principima rada profesionalnih novinara u javnom interesu i vrednostima etičkog kodeksa, a naša prva dužnost je da poštujemo istinu i pravo ljudi na istinu.

Nefiltrirani um je otvoren, iskren i direktan. Pravdoljubiv i nepotkupljiv. Inteligentan je i osetljiv, reaguje na okolnosti beskompromisno. Poštuje prošlost, ali joj ne robuje. Živi u sadašnjosti, zagledan u budućnost. Vođen je unutrašnjim ubeđenjima i slobodnim mišljenjem. Nefiltrirani um se nijednog trenutka ne upušta u laži ili obmane.

I to je naša sudbina i naša misija - da budemo u službi građana i da štitimo istinu. Ljudima kojima treba istina i koji mogu da je prihvate, a ne žele lažne i fabrikovane vesti, dajemo svet čistih činjenica i neiskvarenih vesti u kojima je pogled nepristrasan, a istina neskrivena. Svima njima obavezujemo se na vesti kojima mogu verovati.