Ponovo radi bioskop

13:21 21. 08. 2020. FoNet | Vera Barišić

BEOGRAD - Krizni štab za zaštitu zdravlja stanovništva od zarazne bolesti kovid-19 odlučio je da se od ponedeljka dozvoli održavanje kulturnih dešavanja s prisustvom publike, poput bioskopa, pozorišta i koncerata u institucijama kulture, uz ograničenja kojih organizatori moraju strogo da se pridržavaju, kao i da se dozvole posete staračkim domovima!

 

Dozvoljeno je prisustvo publike ili gledalaca, ali njihov broj ne sme da prelazi 500. To znači da ni u bioskopskim i pozorišnim salama, ali ni u većim halama i arenama, ne sme da bude više od 500 gledalaca.

Organizatori treba da se pridržavaju svih preventivnih mera pri organizovanju događaja koje su dogovorene na sastanku premijerke Ane Brnabić i predstavnika pozorišta, bioskopa i manifestacija. Moraju da se nose maske i poštuje fizička distanca od metar i po, odnosno jednog praznog sedišta između ljudi. Određena je i adekvatna fizička distanca na događajima na otvorenom. 

Odlučeno je i da se dozvole posete staračkim domovima, ustanovama socijalne zaštite i sličnim objektima. Posete su dozvoljene isključivo uz najstrože poštovanje svih preventivnih mera i protokola o posetama. (kraj) vbr/nm

 

Share: