Dobra logistika Vojske

15:02 24. 08. 2020. FoNet | Zoran Pavić

Beograd - Pravovremenim planiranjem i dobrom organizacijom, Vojska Srbije pokazala je održivost i neprekidnost svoje logistike, koja je osim uspešnog zadovoljavanja svih potreba vojske, pomogla civilnom stanovništvu u prevazilaženju izazova koje je donela pandemija virusa Kovid-19, navodi se u saopštenju Ministarstva odbrane.

Od trenutka proglašenja vanrednog stanja u našoj zemlji, u veoma kratkom roku, angažovanjem značajnih kapaciteta i sopstvenih zaliha, Vojska Srbije je uspela da opremi i obezbedi sve uslove za smeštaj i život u privremenim kovid bolnicama. Ukupno 5.122 kompleta vojničkih kreveta razmešteno je u privremnim bolnicama na „Beograskom sajmu“, u „Štark areni“, halama „Ranko Žeravica“ i „Aleksandar Nikolić“ u Beogradu, na „Novosadskom sajmu“, kao i u niškim bolnicama u hali „Čair“, OŠ „Duško Radović“ i OŠ „Mika Antić“.

Po zahtevima gerontoloških centara, izvršeno je dodatno opremanje sa 128 kreveta u Molu, Novom Sadu i Bačkoj Palanci, a u Moroviću je pripremljen kamp namenjen za prihvat i smeštaj povratnika iz inostranstva, postavljanjem 158 šatora u kojima je razmešteno 790 kreveta. U tom kampu kasnije su bili smešteni migranti. (kraj) zp

 
Share: