Svadba u doba korone

13:35 26. 08. 2020. FoNet

BEOGRAD - Event Industrija Srbije danas je ispred Doma Narodne skupštine Srbije održala performans "Svadba u doba korone" da bi skrenula pažnju na veoma tešku situaciju u kojoj se nalaze organizatori venčanja i drugih događaja, usled pandemije virusa korona.

Kako je saopšteno, predsedniku države, premijerki i Privrednoj komori upućen je apel za pomoć ovoj grani privrede sa molbama i predlozima za rešenje problema, koji je potpisalo nekoliko stotina firmi iz "event" industrije.

Nas, "event" industriju kao posebnu branšu, ne prepoznaju ni država ni javnost, već nas svrstavaju pod kategoriju ugostiteljskih objekata poput kafića, restorana, klubova, hotela. Sve te kategorije ipak nekako rade, samo mi stojimo, ukazuje se u saopštenju i napominje da "event" industrija, zbog zabrane proslava, ne radi baš ništa.

"Verujemo Kriznom štabu, lekarima i državnim organima koji kažu da su proslave veliki rizik. Tu meru poštujemo i ne radimo", dodaje se u saopštenju Event Industrije, koja ističe da ceni napore države da pomogne privredi. (kraj) def

Share: