Promocija rezervnih oficira

16:41 28. 08. 2020. FoNet

BEOGRAD - U kasarni "General Jovan Mišković“ u Beogradu organizovana je svečanost povodom završetka vojno-stručnog osposobljavanja slušalaca za rezervne oficire generacije "mart 2020" i njihovog promovisanja u čin rezervnog potporučnika Vojske Srbije.

 Svečanosti je prisustvovao i ministar odbrane Aleksandar Vulin, koji je rekao da je martovska generacija slušalaca za rezervne oficire dobila nezahvalan i težak zadatak da u trenutku kada se naša nacija bori s koronavirusom bude na raspolaganju svojoj zemlji i svom narodu.

"Radili ste i više nego što se od vas očekivalo. Bili ste spremni da postupate i ponašate se kao vojnici i pre nego što ste postali vojnici, i bili ste vođe svojim ljudima i pre nego što ste dobili formalni čin koji bi vas stavio ispred ljudi. Ponašali ste se onako kako srpski oficir treba, može i mora da se ponaša. U teškim vremenima pokazali ste najbolje lice", poručio je ministar vojni.

U čin rezervnog potporučnika proizvedeno je 30 slušalaca roda pešadije i četvoro iz službe telekomunikacija.

Svečanosti su prisustvovali rektor Univerziteta odbrane dr Goran Radovanović, načelnik Vojne akademije dr Bojan Zrnić, načelnik Uprave za ljudske resurse Generalštaba Savo Iriškić i načelnik Uprave za telekomunikacije i informatiku Generalštaba Ljubiša Đolović. (kraj) nm

Share: