Prijave prekršilaca - telefonom!

17:14 31. 08. 2020. FoNet | Ivana Šanjević

Beograd - Krizni štab Vlade Srbije za zaštitu zdravlja stanovništva od zarazne bolesti COVID-19 najoštrije je danas osudio kršenje epidemioloških mera koje je uočeno u pojedinim jedinicama lokalne samouprave tokom prethodnog vikenda, zbog čega je zatražen povećan inspekcijski nadzor.

To je učinjeno sa današnje vanredne sednice jer se smatra da je takvo kršenje mera, neposredno pred početak školske godine kršenje mera potpuno nedopustivo.

Krizni štab uputio je pisma svim gradonačelnicima i predsednicima opština u kojima ih podseća da su dužni da obezbede poštovanje svih epidemioloških mera na svojoj teritoriji, bez izuzetka i da bilo kakvog tolerisanja nepoštovanja mera neće
biti.

Ukoliko uoče makar i minimalno nepoštovanje preventivnih mera, nadležni organi su u obavezi da postupaju u skladu sa zakonom i takvo ponašanje sankcionišu.

Ovo se pogotovo odnosi na organizatore različitih događaja širom Srbije, čija je obaveza da obezbede sve uslove kako zdravlje građana ne bi bilo ugroženo.

Vlada Srbije zadužiće Ministarstvo zdravlja i MUP da, u saradnji sa Koordinacionom komisijom za inspekcijski nadzor i inspekcijskim službama jedinica lokalne samouprave, pojačaju kontrolu poštovanja mera i naprave plan zajedničkih kontrola poštovanja svih važećih epidemioloških mera.

Svi građani Srbije koji uoče nepoštovanje preventivnih mera to mogu prijaviti putem jedinstvenog Kontakt centra za inspekcije i to posredstvom portala www.inspektor.gov.rs ili pozivom na broj telefona 011/63-50-322 . (kraj) lj/ivt

 

Share: