Vulinu Spomenica FSB

15:14 10. 09. 2020. FoNet | Vera Barišić

Beograd - Ambasador Rusije Aleksandar Bocan-Harčenko uručio je ministru odbrane Srbije Aleksandru Vulinu Spomenicu direktora Federalne službe Rusije za ostvarenu vojno-tehničku saradnju na današnjoj ceremoniji dodele odlikovanja predstavnicima Ministarstva odbrane i Vojske Srbije povodom 75 godina pobede nad fašizmom.

Vulin je posle uručenja nagrade istakao da je vojnotehnička saradnja dve zemlje uvek dokaz i međusobnog poverenja, dokaz odnosa jednih prema drugima, dokaz koliko verujemo jedni drugima i koliko verujemo u zajedničku budućnost, prenelo je Ministarstvo odbrane.

"Odnosi između ministarstava odbrane Ruske Federacije i Republike Srbije nikada nisu bili na višem nivou, nikada nisu bili sadržajniji, iskreniji", rekao je Vulin i zahvalio Rusiji što brine i što primećuje koliko je Srbiji stalo da odnosi dve zemlje budu na najvišem mogućem nivou.

Bocan-Harčenko rekao je da je današnja manifestacija značajna jer su jutros predsednici Rusije i Srbije razgovarali telefonom i još jednom je naglašeno i podvučeno zadovoljstvo razvojem bilateralne saradnje.

"Što se tiče Kosova, ono je sada na vrhu agende međunarodnih zbivanja. Potvrđen je stav Rusije i naglašen lični doprinos predsednika Vučića, koji traži trajno, pravilno, pravično rešenje koje bi odgovaralo interesima Republike Srbije i srpskog naroda", rekao je Bocan-Harčenko i dodao da za rešavanje kosovskog pitanja i drugih međunarodnih i bilateralnih pitanja, Srbija može da se osloni na podršku Rusije. (kraj) vbr/dpv


Share: