Promovisani novi policajci

12:39 24. 09. 2020. FoNet | Davor Lukač

Beograd - U nastavnom centru Ministarstva unutrašnjih poslova u Makišu danas je održana promocija svršenih polaznika 23. i 24. klase Centra za osnovnu policijsku obuku, kojima je predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio da je pred njima časno zanimanje jer su stali uz svoju državu i brinuće i štititi Srbiju.

Iako ste svojim roditeljima i najbližima tek devojke i mladići, ne smete da se tako osećate, pred vama su ozbiljni i teški zadaci i prihvatate breme odgovornosti, istakao je Vučić.

On je mladim policajcima, a obuku je u dve klase završilo njih 536, rekao da je danas najlakše za sve okrivljivati i psovati državu, a oni su ti koji uvek moraju biti uz svoju državu i sa njom, i po tome se razlikuju od onih koji je vređaju.

Bićete krivi svima, najlakše je pronaći krivca u vama, ukazao je Vučić, objašnjavajući da će im se desiti da im "Idite na Kosovo" viču oni koji Kosovo ni na mapi ne umeju da pronađu.

On je dodao i da će im razni uzvikivati pogrde, ali da to ne treba da ih obeshrabri, zato što tek tad treba da znaju da rade najbolju stvar za svoju državu. (kraj) vbr/dal/dpv

Share: